Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az V. Borsodgeszti Főzőfesztivál (4)

És akkor jöjjenek az akciók: Gréta és Noémi ingtépése a szalmakalapos alfahímről Péterről, majd a már „történelmi múlttal” rendelkező háton cipelés   Ezt modellfotó jellegű képek követik, utána a  három önkormányzati angyal, a végére meg Beeeeeeenceeeeeee, minden mennyiségben! És egy nagy poén. Bencét kezdtem volna fényképezni, amikor hozzánk lépett egy helyi fiatalasszony a kisfiával: szeretnének beöltözni ők is! Csak  látásból ismertem és a nevére sem emlékeztem... Gyorsan ott is voltak és elhangzott a bűvös szó: közös kép Bencével! O.K.  Rendezés, közelebb kéne húzódni egymáshoz mondtam a hölgynek, ha nem gond! Persze hogy nem, szólt közbe Bence, ő az anyám!  Nagyon nagy pillanat volt, így csinál igazi hülyét magából a fotós

“It's a Long Way To Tipperary, it’s a long way to go …” ,  játszotta a Tip-Top együttes még déltájban. Ez ma a dixiland zenekarok egyik legnagyobb  slágerszáma, világszerte.  Eredetileg angol katonainduló volt, 1914-ből! Most más a hangszerelés, de a lényeg ugye, a dallam, az érték ma is él!  Tartsuk meg mi is a miénket: a magyar néptáncot,  népdalt és a viseletet! 

Ez tehát az V. Főzőfesztivál utolsó albuma! Ha valamelyik viselet tetszik, osszátok meg a fotót! Ha tényleg szép, hagy lássák minél többen! Csináljunk közösen reklámot a mi népviseletünknek!